MENÜ

 Balázs Bálint restaurátor honlapja

 

 


MagyarEnglish website


Balázs Bálint

1982. augusztus 5-én születtem Budapesten.
Középiskolai tanulmányaimat a budapesti Építőipari és Díszítőművészeti Szakközép- és Szakmunkásképző iskolában kezdtem 1996-ban. Itt szerzett végzettségeim: kőszobrász (1996-2000), díszítőszobrász (2000-2002), műemléki díszítő-kőfaragó (2003).
Tanulmányaim alatt részt vettem a Magyar Nemzeti Múzeum helyreállításán mint kőszobrász és díszítőszobrász.
Egyetemi tanulmányaimat a Magyar Képzőművészeti Egyetemen Kőszobrász-restaurátor szakán hallgattam (2003-2008) , valamint ezzel párhuzamosan ábrázoló geometria, és rajz, vizuális nevelés szakos tanári diplomát is szereztem.
Restaurátor szakon diplomamunkám az 1700-ban felállított abdai Szűz Mária oszlop restaurálása volt. Ehhez a szakhoz tartozó diplomadolgozatom készítése még folyamatban van. Eredetileg tervezett szakdolgozatom címe: A homlokzati díszítőmotívumok stiláris és anyagbéli változásai a barokktól az eklektikáig. Ezt a témát a későbbiekben elvetettem. Új témám a műtárgyakról készíthető rekonstrukciók technikai megvalósításáról szól.
Tanárszakos diplomadolgozatom címe: az axonometria, a perspektíva és árnyékszerkesztés tanítási módszertana, művészeti példái és szemléltetése.
Referenciamunkák:
Részt vettem  a budapesti Szabadság tér 14-es számú épület homlokzatán látható atlaszszobrok restaurálásában, filmes díszlet készítésében, valaminnt szabadkézi látványtervek készítésében.

Restauráltam a szolnoki mária oszlopot, valamint jelenleg folyamatban van a bernecebaráti Szentháromság oszlop restaurálása is. A bagi Nepomuki szobor restaurálása előkészítési fázisban van mivel jelenleg a források nem biztosítottak a munka elvégzéséhez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírek

 • Bag, Nepomuki Szent János szobor feltárása
  2012-05-11 10:54:00

  Mentsük meg a Nepomuki  Szent János szobrot!

  Bag hivatalos honlapján olvasható az egész cikk

  Sajnos a bagi Nepomuki Szent János szobor állapota indokolta a helyéről való bontását. A Műemlékvédelmi Hivatal engedélyével a szobrot zárt helyre szállítottuk, ahol védve van a további károsodástól.

  Megmentésért és visszaállításáért a szobor sorsát szívén viselő emberek támogatását, adományát várja az önkormányzat.

   

 • Mária szobor avatása Szolnokon
  2011-09-21 10:18:48

  Új képek a szolnoki Szűz Mária szobor avatásáról

 • Mária szobor állítása Szolnokon
  2011-09-16 10:33:14

  Új képek a szolnoki Szűz Mária szobor állításáról

 • Mária szobor állítása Szolnokon
  2011-09-13 13:35:26

  A szobor a Mária utca és Templom utca találkozásánál áll. Eredetileg az 1847-es nagy tűzvész megfékezésének emlékére állították a megyeszékhelyen, később a Belvárosi Plébániára, végül a rákóczifalvi Macimúzeumba került. Az alkotást közadakozásból újították fel és helyezték vissza.

Asztali nézet